Płynny nawóz zawierający cynk, magnez i azot. Polecany w uprawie warzyw i owoców. Wysoka zawartość cynku skutecznie eliminuje braki tego mikroelementu.
Producent: Adob
Składniki pokarmowe % | OSD Cynk |
Azot całkowity N | 9,00% |
Pięciotlenek fosforu P2O5 | - |
Tlenek potasu K20 | - |
Siarka SO3 | - |
Wapń* CaO | - |
Magnez MgO | 3,10% |
Bor B | - |
Miedź* Cu | - |
Żelazo* Fe | - |
Mangan* Mn | - |
Molibden Mo | - |
Cynk Zn | 10,00%** |
*składnik schelatowany przez EDTA **w postaci soli
Dawkowanie | OSD Cynk | |
Stosowanie | l/ha | |
Zboża | - | - |
Rzepak | - | - |
Burak cukrowy | przed zwarciem międzyrzędzi | 1–3 |
Kukurydza |
faza 6–9 liści |
2–4 |
Ziemniak | 3 tygodnie po wschodach | 2–4 |
Słonecznik |
- |
- |
Rośliny strączkowe | - | - |
Dokarmianie dolistne warzyw polowych | OSD Cynk | |
Stosowanie | l/ha | |
Kalafior | - | - |
Brokuł | - | - |
Kapusta głowiasta | I ZABIEG: 2–4 tygodnie po sadzeniu, II i III ZABIEG: co 7 dni po I zabiegu | 1–2 |
Kapusta pekińska | I ZABIEG: 2–4 tygodnie po sadzeniu, II i III ZABIEG: co 7 dni po I zabiegu | 1–2 |
Pomidor, papryka | I ZABIEG: 2 tygodnie po sadzeniu, II ZABIEG: po 7 dniach, III ZABIEG: przed kwitnieniem | 1–2 |
Cebula | - | - |
Marchew | - | - |
Pietruszka | - | - |
Burak ćwikłowy | - | - |
Ogórek | - | - |
Dokarmianie dolistne sadów i plantacji | OSD Cynk | |
Stosowanie | l/ha | |
Jabłoń Grusza |
I ZABIEG: faza mysiego ucha II ZABIEG: faza różowego pąka III ZABIEG: po kwitnieniu |
1–2 |
Wiśnia, czereśnia |
I ZABIEG: początek wegetacji II ZABIEG: po 7 dniach III ZABIEG: faza białego pąka IV ZABIEG: po 7 dniach po zbiorze V ZABIEG: po 7 dniach po IV |
1–2 |
Śliwa Brzoskwinia |
I ZABIEG: początek wegetacji II ZABIEG: po 7 dniach III ZABIEG: faza białego pąka IV ZABIEG: po 7 dniach po zbiorze V ZABIEG: po 7 dniach po IV |
1–2 |
Truskawka |
I ZABIEG: początek wegetacji II ZABIEG: po 7 dniach III ZABIEG: przed kwitnieniem IV ZABIEG: 7. dnia po zbiorze owoców (odmiany klasycznie owocujące) V ZABIEG: 7 dni po IV (odmiany klasycznie owocujące) |
1–2 |
Malina, jeżyna |
I ZABIEG: początek wegetacji II ZABIEG: po 7 dniach III ZABIEG: przed kwitnieniem IV ZABIEG: 7 dni po zbiorze owoców V ZABIEG: 7 dni po IV |
1–2 |