Stymulator dla warzyw AminoQuelant Ca

Stymulator dla warzyw AminoQuelant Ca

DAWKOWANIE dawka terminy stosowania
Jabłoń, grusza 2l/ha - pierwszy zabieg wykonać na opadające płatki kwiatowe
- kolejne co 14-21 dni aż do zakończenia zbioru owoców; zaleca się wykonie 6-8 zabiegów w sezonie
Wiśnia, czereśnia, śliwa 2l/ha - pierwszy zabieg wykonać na opadające płatki kwiatowe
- kolejne co 14 dni aż do zakończenia zbioru owoców; zaleca się wykonie 4-6 zabiegów w sezonie
Truskawka 2l/ha - pierwszy zabieg wykonać podczas kwitnienia
- kolejno co 7 dni wykonywać zabiegi aż do końca zbioru owoców; w uprawie truskawek klasycznie owocujących zaleca się wykonanie 4 zabiegów, a w uprawie truskawek powtarzających owocowanie: 6-8 zabiegów
Maliny 2l/ha - pierwszy zabieg wykonać podczas kwitnienia
- kolejno co 7 dni wykonywać zabiegi aż do końca zbioru owoców
Pozostałe uprawy sadownicze 2l/ha - w przypadku pozostałych upraw sadowniczych stosować AminoQuelant Ca od kwitnienia do końca zbioru owoców co 7-14 dni

AminoQuelant Ca jest nawozem wapniowym zawierającym aminokwasy oraz azot i bor. Dzięki połączeniu wapnia i aminokwasów, korzystnie wpływa na jakość plonu. Wysoka zawartość wapnia w komórkach roślinnych przekłada się na poprawę twardości, trwałości oraz zdolności przechowalniczych plonów.
Mniejsze uszkodzenia w trakcie pakowania i transportu oraz wysokie walory smakowe warzyw przekładają się na wyższe zyski. Nawóz jest bezpieczny dla roślin i nie powoduje fitotoksyczności.

SKŁAD CHEMICZNY

wolne aminokwasy 4,6%
azot całkowity 4,9%
wapń 8%
bor 0,2%

CHARAKTERYSTYKA

postać płynna
kolor ciemnożółty
pH 5,2
gęstość 1,25 g/cm3
opakowania 1l, 5l

• Połączenie aminokwasów oraz wapnia zwiększa mobilność tego składnika i jego maksymalne wykorzystanie.
• Lepsze przyswojenie wapnia chroni przed wystąpieniem chorób fizjologicznych w warzywach lub łagodzi objawy już występujących.
• Zwiększona trwałość przechowalnicza i jędrność warzyw.
• Zwiększona jakość plonu.
• Możliwość stosowania w szerokim zakresie temperatur.