ProBeet WG – na chwościka w buraku cukrowym

ProBeet WG 5l

Na chwościka w buraku cukrowym
ProBeet WG

ProBeet WG to preparat mikrobiologiczny zawierający 4 szczepy bakterii, w formie granulatu do sporządzania zawiesiny wodnej do stosowania w buraku cukrowym i innych uprawach polowych. Szczepy pochodzą z ekosystemów rolniczych, wykazując wysoką funkcjonalność w stymulowaniu naturalnej odporności roślin. Bakterie zasiedlając rośliny i ich otoczenie, zajmują przestrzeń blokując rozwój fitopatogenów. Produkują wiele substancji takich jak surfaktanty, siderofory, wpływających korzystnie na wzrost roślin uprawnych.

ProBeet WG jest przeznaczony do budowania naturalnej odporności rośliny uprawnej na Chwościk powodowanemu przez Cercospora spp.

ProBeet WG 5l

Dlaczego warto stosować bakterie na chwościka w buraku?

Pobudza i wzmaga Systemiczną Odporność Indukowaną (ISR) na Chwościk buraka
Zawiera bakterie stymulujące wzrost roślin (PGPB)
Dostosowany do działania w rodzimych warunkach polowych

ProBeet® WG - charakterystyka produktu

4 szczepy Bacillus sp., każdy w ilości 108 jtk/g
Nie zawiera bakterii modyfikowanych genetycznie
WG - granule do przygotowania zawiesiny wodnej
Nie wymaga wcześniejszego namnażania
Preparat rekomendowany do pierwszego zabiegu, najlepiej przed wystąpieniem pierwszych objawów Chwościka, daje wówczas najlepsze rezultaty w budowaniu naturalnej odporności rośliny uprawnej. Następne zabiegi wykonywać w miarę zagrożenia plantacji, stosując przemiennie z fungicydami.
Uprawa Zalecana dawka
[kg/ha]
Dawka wody
[l/ha]
Burak cukrowy 1,0-1,5 200-300
Burak pastewny 1,0-1,5 200-300
Burak ćwikłowy 1,0-1,5 200-300
Soja 1,0-1,5 200-300
Seler liściowy, seler naciowy 1,0-1,5 200-300

Dostępne opakowania:

ProBeet 1l
W ofercie posiadamy opakowania: 1l, 5l